Aanleveringspecificaties

Bestandsformaat
Bestanden dienen te worden aangeleverd in onderstaande bestandsformaten;

  • PDF
  • EPS
  • TIFF
  • JPG / JPEG
  • AI
  • Andere formaten op verzoek

Let op dat alle bestanden in outlines/lettercontouren aangeleverd worden.

Bestanden uploaden
Bestanden tot 20Mb kunnen via de mail gestuurd worden, heeft u grotere bestanden maak dan gebruik van bijvoorbeeld WeTransfer of onze eigen bestandsservice.

Klik op de knop, voer uw naam/bedijfsnaam in en kies uw bestanden. Klik daarna op de knop “Uploaden” en wacht tot uw bestanden geupload zijn. Hierna kunt u de pagina sluiten, uw bestanden zijn geupload. Stuur ons voor de zekerheid even een seintje dat uw bestanden zijn geupload, dan gaan wij er direct mee aan de slag!

Onze basis check op uw aangeleverde bestanden is geheel gratis, kwaliteit en service staan bij ons hoog in het vaandel.

Wij accepteren alleen PDF en EPS bestanden met snijtekens. Onze voorkeur gaat uit naar een (certified) PDF (hoge resolutie) Alle bitmap afbeeldingen moeten minimaal 300 DPI zijn. Bestanden met een resolutie van minder dan 300 DPI verliezen kwaliteit tijdens de druk. Alle teksten dienen in outlines/lettercontouren te worden omgezet. Verlooptinten en transparanties moeten worden afgevlakt of gerasterd.

Bestanden aanleveren
RAC Reclame kan niet aansprakelijk gesteld worden voor door u gemaakte fouten bij de aanlevering. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden. U kunt de bestanden mailen naar: [email protected]. Let op: u kunt max. 20 MB per e-mail versturen. Verstuurt u bestanden groter dan 20 MB via –email, maak dan s.v.p. gebruik van www.wetransfer.com Als de bestanden om een of andere reden niet goed door de controle komen, nemen wij uiteraard contact met u op om u te voorzien van informatie.

Formaten en snijmarge
Bestanden voor drukwerk dienen te worden aangeleverd in de juiste formaten. N.B.: houd hierbij rekening met 3 mm. snijmarge / afloop aan alle zijden. Tekst- en beeldelementen in deze marge worden afgesneden en komen in het netto formaat te vervallen. Let er dus a.u.b. goed op dat belangrijke teksten en/of beelden voldoende uit de kant blijven. Bij canvas vragen wij u om een marge van 2 tot 4 cm rondom afhankelijk van het type lijst dat u wenst. Reclamematerialen dienen met een marge van 2 cm aangeleverd te worden rondom.

Kleuren
Full color (4/0 – 4/4) bestanden dienen te worden opgemaakt in CMYK. Wij accepteren JPEG, TIFF, PDF, AI of EPS bestanden. Let op: PMS kleuren moeten bij full color drukwerk worden omgezet naar CMYK. De maximale kleurdekking bij full color drukwerk is ongeveer 300%. Wanneer u bijvoorbeeld zwart in full color opmaakt, let dan op dat zwart ook echt 100% zwart is en geen 100% cyaan, 100% magenta, 100% yellow en 100% black. Een mix van 400% (dus hoger dan 300%) kan vlekken en andere storende factoren in uw drukwerk veroorzaken. Aanbevolen wordt niet meer dan 250% kleurdekking te geven bij CMYK. Wanneer er een “doorschijnende” kleur wordt toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat +/- 10% de minimale doorschijnendheidfactor (opacity) is om garant te kunnen staan voor de drukkwaliteit.